Tämä kermainen keitto on todellinen arkipäivän pelastus. Tarvitset vain vihanneksia ja tavallisia kuivakaapin aineksia. Joten jos haluat keitosta todella täyttävän, voit lisätä siihen myös paistettua tofua ja lehtikaalia.
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g porkkanaa
300 g bataattia, kuorittu ja kuutioitu (noin 1 pieni)
1 rkl Urtekram kookosöljyä
2 dl Urtekram punaisia linssejä
5 dl vettä
1 Urtekram kasvisliemikuutio
1 tl tuoretta inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
2 tl hiutalesuolaa
1 purkki Urtekram kookosmaitoa
Kuori ja pilko sipuli, 2 valkosipulinkynttä, porkkanat ja bataatti. Kaada kookosöljy isoon kattilaan ja lisää pilkotut vihannekset. Anna pehmentyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kaada muut ainesosat ja kiehauta, laske sitten lämpöä ja hauduta 15 minuuttia.
Paista tofu ja lehtikaali rapeaksi öljyssä yhdessä toisen valkosipulinkynnen kanssa.
Kun vihannekset ovat pehmentyneet, sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Jaa neljään kulhoon, lisää päälle lehtikaalia ja tofua ja tarjoile.
Ainesosat
1 pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g porkkanaa
300 g bataattia, kuorittu ja kuutioitu (noin 1 pieni)
1 rkl Urtekram kookosöljyä
2 dl Urtekram punaisia linssejä
5 dl vettä
1 Urtekram kasvisliemikuutio
1 tl tuoretta inkivääriä
1/2 tl kurkumaa
2 tl hiutalesuolaa
1 purkki Urtekram kookosmaitoa
Ohjeet
Kuori ja pilko sipuli, 2 valkosipulinkynttä, porkkanat ja bataatti. Kaada kookosöljy isoon kattilaan ja lisää pilkotut vihannekset. Anna pehmentyä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Kaada muut ainesosat ja kiehauta, laske sitten lämpöä ja hauduta 15 minuuttia.
Paista tofu ja lehtikaali rapeaksi öljyssä yhdessä toisen valkosipulinkynnen kanssa.
Kun vihannekset ovat pehmentyneet, sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla sitruunamehua. Jaa neljään kulhoon, lisää päälle lehtikaalia ja tofua ja tarjoile.