Täältä löydät kaikki gluteenittomat tuotteemme aamiaismuroista pastaan. Gluteenittoman valikoimamme avulla saat täysin gluteenittomista arkiruoistasi herkullisia. Sinun ei enää tarvitse tinkiä mausta. Urtekramilta löydät murot ja myslit aamiaispöytään, leivontasekoitukset kotitekoisiin leivonnaisiin sekä maukkaat pastat illalliselle! Kaikki luomua ja ilman turhia lisäaineita, tietenkin.

Gluteeniton aamiainen

Myslit, maissihiutaleet, puurot - Löydä suosikkisi laajasta aamiaisvalikoimastamme!

Leivo ilman gluteenia

Kukapa ei himoitsisi välillä pizzaa, foccacciaa tai sämpylöitä? Nyt voit nauttia näitä kotitekoisena ja gluteenittomana! 

Gluteeniton pasta

Tiesitkö, että gluteeniton pasta on valmistettu täysjyväriisijauhosta? Kaikki pastamme on valmistettu Italiassa, missä pasta-rakkaus on suuri. Olemme löytäneet valmistajan, joka keskittyy 100-prosenttisesti gluteenittomaan pastaan, joten voit luottaa parhaaseen laatuun.

Millä gluteeni on korvattu?

Klassiset viljat on korvattu hyvillä gluteenittomilla ainesosilla, kuten tattarilla, kikherneillä, maissilla, kauralla ja riisijauholla. Kaura on luonnostaan ​​gluteenitonta, mutta koska sitä kasvatetaan usein pelloilla ja jalostetaan myllyissä, joissa myös gluteenia sisältäviä viljoja viljellään ja käsitellään, kauran gluteenittomuuden varmistamiseksi tarvitaan erityistoimenpiteitä.

Mikä valita gluteeniton ruokavalio?

Yleisimmät syyt gluteenittomaan ruokavalioon ovat yliherkkyys, keliakia ja vilja-allergiat. Keliakia on autoimmuunisairaus, jossa  valkuaisaine, gluteeni, aiheuttaa ohutsuolen limakalvolla tulehdusreaktion ja suolinukan vaurion. Suolinukkavaurion takia ravintoaineet eivät imeydy elimistöön kunnolla. Gluteeniton ruokavalio ei kuitenkaan vaadi keliakia diagnosia - on monia, jotka haluavat välttää gluteenipitoisia tuotteita muista syistä.

Mitä gluteeni on?

Gluteeni on yleinen termi valkuaisaineesta, jota löytyy yleisimmistä viljoista: vehnästä, rukiista ja ohrasta, sekä kaikista tuotteista, jotka sisältävät joitain näistä viljoista. Gluteeni auttaa ruokaa säilyttämään muotonsa ja helpottaa paistamista, koska se toimii ”liimana”, joka pitää kaiken yhdessä. Gluteenia löytyy myös couscousissa, bulgurissa, mannasuurimossa, seitanissa ja speltissä, sillä nämä tuotteet usein valmistetaan vehnästä tai niissä on käytetty gluteenia raaka-aineena.

Kaikki gluteenittomat tuotteemme

Suodata tuotteita

Päällä olevat suodattimet

Ei suodatusta