Linssiletut tomaattisalsalla

Pääruoka
Annokset: 4
Helppo resepti herkullisiin linssilettuihin ja tomattisalsaan. Linssiletut saavat kauniin oranssin värinsä punaisista linsseistä ja täytteitä voi vaihdella loputtomasti. Kokeile esimerkiksi korvata tomattisalsa falafeleilla, hummuksella ja kauden vihanneksilla. Hyvää ruokahalua!

Ainesosat

Tomattisalsa

4 eriväristä tomaattia
1 hienonnettu punasipuli
½ hienonnettu punainen chili
½ dl hienonnettua korianteria
1 rkl limemehua
1 rkl Urtekram ekstra-neitsytoliivi- & rypsiöljyä
1 tl Urtekram karkeaa Atlantin merisuolaa

Linssiletut

300 g Urtekram punaisia halkaistuja linssejä
5 dl kiehuvaa vettä
1 rkl Urtekram ekstra-neitsytoliivi- & rypsiöljyä
1,5 tl Urtekram karkeaa Atlantin merisuolaa
Hiukan öljyä paistamiseen

Lisukkeet

50 g rucolasalaattia
30 g kuivapaahdettuja pinjansiemeniä
1 dl ranskankermaa

Ohjeet

Hienonna tomaatit ja sekoita ne sipulin, chilin, korianterin, limemehun ja suolan kanssa. Anna salsan maustua sillä aikaa, kun valmistat linssiletut.
Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja laita ne kulhoon.
Kaada päälle kiehuva vesi ja anna niiden turvota 10–15 minuuttia.
Laita linssit, vesi, öljy ja suola tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes taikina on täysin sileää.
Kuumenna pannu ja lisää hieman öljyä. Pannu ei saa olla liian kuuma.
Kaada noin 1 dl taikinaa pannulle ja levitä se tasaisesti – esimerkiksi lusikan takaosalla.
Paista lettuja noin 2 minuuttia per puoli keskilämmöllä.
Tarjoile linssiletut rucolasalaatin, tomattisalsan, pinjansiementen ja ranskankerman kanssa. Halutessasi voit koristella annoksen tuoreilla korianterinlehdillä.

Liittyvät tuotteet

Samankaltaisia reseptejä