Oletko perillä sertifikaateista ja pakkausmerkinnöistämme?

Tiedämme, kuinka vaikeaa voi olla suunnistaa kaikenlaisten merkintöjen ja sertifikaattien viidakossa erityisesti, kun on kyse luomutuotteista. 

EU:ssa nimitys ”luomu” on varattu tuotteille, jotka ovat luomutuotantoa koskevan EU-asetuksen mukaisia. Kaikkien EU:ssa luomuna myytävien tuotteiden on täytettävä vähintään kyseiset vaatimukset, ja luonnollisesti kaikki Urtekramin tuotteet täyttävät ne. 

Kiinnostaako sinua tietää, mitä erilaiset merkinnät tarkoittavat, ja haluatko oppia niistä lisää? Alle olemme koonneet erilaisia käyttämiämme merkintöjä, jotka on mielestämme tärkeää tuntea. Lisätietoja saat napsauttamalla kutakin merkintää.

ECOCERT - COSMOS

COSMOS -sertifikaatti takaa tuotteen valmistuksesta ja sisällöistä seuraavaa:
  • Ei parabeenia, silikonia eikä petrokemian aineosia
  • Ei geenimuunneltuja aineosia
  • Ei mikromuovia
  • Ei synteettisiä väri-, hajuste ja säilöntäaineita
  • Tuotteita ei ole testattu eläimillä

Vegan Society takaa, että tuote ja sen valmistusprosessi eivät sisällä eläinperäisiä tuotteita, sivutuotteita tai johdannaisia, tuotetta ei ole testattu eläimillä eikä se sisällä geenimuunneltuja organismeja (GMO).

Fairtrade logga

Fairtrade-merkityt tuotteemme auttavat köyhissä maissa asuvia viljelijöitä ja työntekijöitä parantamaan elintasoaan ja työtilannettaan ja edistävät kestävämpää viljelyä.

allergycertified

AllergyCertified on kansainvälinen allergiamerkki, joka sertifioi kosmetiikkatuotteita maailmanlaajuisesti. Kriteerit laatii toksikologi, joka tarkastaa jokaisen tuotteen kaikki ainesosat ja pitoisuudet ja varmistaa, että tuote on mahdollisimman mieto ja hellävarainen iholle.

Kaikilla Urtekramin tuotteilla on luonnollisesti EU:n luomumerkintä. Se tarkoittaa, että ne täyttävät EU:n yhteisen luomua koskevan säännöstön vaatimukset. On hyvä tietää, että tämä merkintä myös varmistaa sen, että lainsäädäntöä noudatetaan. 

Kravmärkning

Monet tietävät Krav-merkin takaavan, että tuote on luomua. Harvemmat tietävät, että se on myös organisaatio, joka pyrkii lisäämään luomuviljelysten määrää sekä edistämään parempaa karjankasvatusta ja kestävämpää kalastusta.