Mausteinen aprikoosi-linssikeitto

Pääruoka
Annokset: 4
Mausteinen linssikeitto on talviruokien klassikko, joka on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu aina yhtä hyvältä. Tavallistakin maukkaamman linssikeiton juju on lisätä siihen muutama aprikoosi tuomaan pehmeää makeutta. Keitto viimeistellään punasipuli-aprikoosi-valkosipuliseoksella, joka paistetaan rapeaksi kookosöljyssä mausteiden kera.

Ainesosat

2 rkl Urtekram kookosöljyä
4 isoa valkosipulinkynttä
1 punasipuli
6 Urtekram kuivattua aprikoosia
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl Urtekram currya
1 tl Urtekram kurkumaa
1 kesäkurpitsa
3 dl Urtekram punaisia linssejä
3 dl vettä
2 prk Urtekram kookosmaitoa
2 tl merisuolaa
70 g babypinaattia

Ohjeet

Halkaisi kesäkurpitsa ja poista siemenet, viipaloi kesäkurpitsa.
Viipaloi punasipuli, silppua valkosipuli ja paloittele aprikoosit. Laita puolet niistä sivuun.
Kuumenna kookosöljy suuressa kattilassa. Paista puolet niistä öljyssä raastetun inkiväärin, curryn ja kurkuman kera.
Lisää kesäkurpitsa ja kypsennä, kunnes ne pehmenee.
Lisää linssit, vesi, kookosmaito ja suola. Keitä 20–25 minuuttia.
Maista ja lisää suolaa tai mausteita tarpeen mukaan.
Ota kattila liedeltä ja sekoita keittoon pinaatti.
Lämmitä 1 rkl kookosöljyä paistinpannulla ja paista loput valkosipuli-punasipuli-aprikoosiseoksesta.
Tarjoile keitto kulhoista ja koristele jokainen kulho ruokalusikallisella valkosipuli-punasipuli-aprikoosiseosta.

Samankaltaisia reseptejä