Syksyinen kurpitsa-omena salaatti

Pääruoka
Annokset: 4
Syksyn salaatti on täydellinen ateria itsessään, sillä salaatin pavut tekevät siitä täyttävän ja proteiinipitoisen. Salaattia voi nauttia myös lisäkkeenä esimerkiksi kanan tai kalan kanssa.

Ainesosat

½ Hokkaido-kurpitsa (noin 500 g)
3 rkl Urtekram ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl merisuolaa
1 tl Urtekram jeeraa (kuminaa)
½ tl Urtekram cayennepippuria
100 g lehtikaalia
1 tölkki Urtekram voipapuja
1 punainen omena, viipaloituna
½ dl Urtekram kuivattuja karpaloita
75 g fetajuustoa, kuutioituna
25 g hakattuja suolattuja Urtekram-manteleita

Kastike

2 rkl Urtekram ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 rkl Urtekram omenaviinietikkaa
1 rkl Urtekram agavesiirappia
½ tl merisuolaa

Ohjeet

Leikkaa kurpitsa suupalan kokoisiksi paloiksi (jätä kuori päälle).
Sekoita kulhossa oliiviöljy, suola, jeera ja cayennepippuri. Kääntele kurpitsapalat mausteseoksessa.
Levitä kurpitsapalat uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Revi lehtikaalin lehdet varsista, pilko ne karkeasti ja laita suurelle tarjoiluvadille.
Kaada kastike lehtikaalien päälle ja sekoita hyvin, kunnes kaali pehmenee ja hieman "kutistuu".
Lisää salaatin päälle paahdetut kurpitsapalat, voipavut, omenaviipaleet, karpalot, fetajuusto ja mantelit.
Tarjoile heti.

Samankaltaisia reseptejä