Hummuslautanen falafelien ja raikkaan salaatin kera
Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Kun tarjoiluvadilla on hummusta, värikästä, raikasta salaattia ja lämpimiä falafelpyöryköitä, ruoan on pakko maistua hyvältä. Tässä ohjeessa on käytetty sumakkia, mutta sen voi korvata sitruunankuorella ja ripauksella juustokuminaa.
1 pkt Urtekram spicy falafel tai Bataattifalafel
Raikas salaatti
1 roomansalaatti karkeana silppuna
1 kurkku suurehkoina paloina
300 g erivärisiä kirsikkatomaatteja pilkottuna
2 sellerinvartta ohuina viipaleina
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 sitruuna
Urtekram Oliiviöljyä
1 tl sumakkia
1 reilu kourallinen persiljaa karkeana silppuna
1 reilu kourallinen minttua karkeana silppuna
Helppo hummus
1 prk Urtekram kikherneitä
4 rkl Urtekram tahinia
4 rkl lämmintä vettä
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl Urtekram juustokuminaa
½ tl korianteria
Suolaa, pippuria
Lämmitä uuni 200 °Cseen kiertoilmalla ja paista falafelea uuninkestävässä astiassa n. 20 minuuttia.
Laita salaattiainekset suureen kulhoon, purista päälle sitruunan mehu ja lisää oliiviöljy, sumakki, suola ja suurin osa yrteistä.