Hummuslautanen falafelien ja raikkaan salaatin kera

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Kun tarjoiluvadilla on hummusta, värikästä, raikasta salaattia ja lämpimiä falafelpyöryköitä, ruoan on pakko maistua hyvältä. Tässä ohjeessa on käytetty sumakkia, mutta sen voi korvata sitruunankuorella ja ripauksella juustokuminaa.

Ainesosat

1 pkt Urtekram spicy falafel tai Bataattifalafel
Raikas salaatti
1 roomansalaatti karkeana silppuna
1 kurkku suurehkoina paloina
300 g erivärisiä kirsikkatomaatteja pilkottuna
2 sellerinvartta ohuina viipaleina
2 kevätsipulia ohuina viipaleina
1 sitruuna
Urtekram Oliiviöljyä
1 tl sumakkia
1 reilu kourallinen persiljaa karkeana silppuna
1 reilu kourallinen minttua karkeana silppuna
Helppo hummus
1 prk Urtekram kikherneitä
4 rkl Urtekram tahinia
4 rkl lämmintä vettä
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl Urtekram juustokuminaa
½ tl korianteria
Suolaa, pippuria

Ohjeet

Lämmitä uuni 200 °Cseen kiertoilmalla ja paista falafelea uuninkestävässä astiassa n. 20 minuuttia.
Laita salaattiainekset suureen kulhoon, purista päälle sitruunan mehu ja lisää oliiviöljy, sumakki, suola ja suurin osa yrteistä.

Valmista hummus Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi suurimmalla nopeudella. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä hummus suuren tarjoiluvadin toiselle puolelle ja salaatti toiselle.
Asettele falafelpyörykät tarjoiluvadin keskelle.
Viimeistele tilkalla oliiviöljyä sekä tahini- tai jogurttinokareilla, lopuilla yrteillä sekä veitsenkärjellisellä sumakkia.
Tarjoile leivän kanssa

Samankaltaisia reseptejä