Aurinkokuivattu tomaatti - pestohyrrät

Pääruoka
>60 min
Annokset: 14
Reseptin tekijä:

Ainesosat

25 g hiivaa
2 ½ dl kädenlämpöistä vettä
1 tl Urtekram merisuolaa
60 g aurinkokuivattuja tomaattikuutiota öljyssä
100 g täysjyvädurumvehnäjauhoja
4 rkl Urtekram oliiviöljyä
300 g sihdattuja spelttijauhoja
50 g Urtekram kurpitsansiemeniä
65 g Urtekram vihreää pestoa
haluttaessa pala mozzarellaa
haluttaessa 2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
merisuolaa ja pippuria
1 kananmuna voitelua varten

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, aurinkokuivatut tomaatit, oliiviöljy ja täysjyvädurumvehnäjauhot. Lisää spelttijauhoja vähitellen ja alusta taikina pehmeäksi ja notkeaksi. Anna taikinan kohota n. 30 min. huoneenlämmössä liinalla peitettynä.

Paahda tällä välin kurpitsansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ”poksahtelevat”. Alusta kohonnut taikina ja kauli se n. ½ cmn paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 25 x 30 cm).

Voitele taikinalevylle kerros pestoa ja ripottele päälle paahdetut kurpitsansiemenet ja halutessasi mozzarellanpalaset ja basilikasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Rullaa taikinalevy rullaksi, leikkaa se n. 2 cm paksuiksi siivuiksi ja siirrä ne pellille. Anna kohota vielä n. 30 min. Voitele hyrrät kananmunalla ja ripottele niiden pinnalle vähän durumjauhoja. Paista 200 asteessa n. 15–20 min.

Liittyvät tuotteet

Samankaltaisia reseptejä