Nopea vegaaninen laksa

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Laksa on maukas kaakkoisaasialainen nuudelikeitto, jossa maistuvat sitruunaruoho, kookosmaidon pehmeä kermaisuus sekä suuret tofukuutiot, joihin maut ovat imeytyneet. Tässä pikaversiossa käytetään valmista currytahnaa, mutta voit tehdä senkin halutessasi itse.

Ainesosat

2 rkl laksa-currytahnaa (aasialaisista kaupoista; vaihtoehtoisesti keltaista tai punaista thai-currytahnaa)
1 iso valkosipulinkynsi silputtuna
1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä
1 tl Urtekram currya
½ tl Urtekram kurkumaa
1 sitruunaruohon varsi
5 dl vettä
1 Urtekram kasvisliemikuutio
1 prk Urtekram kookosmaitoa
2 rkl Urtekram tamarisoijaa
1 rkl Urtekram kookossokeria
1 pk riisinuudeleita (minkälaiset nuudelit tahansa käyvät)
½ kesäkurpitsa
1 pk maustamatonta tofua
1 kourallinen tuoretta korianteria
1 punainen chili
1 limetti
1 rkl Urtekram seesaminsiemeniä

Ohjeet

Laita suuri kattila lämpenemään keskilämmölle ja mittaa kattilaan currytahna sekä valkosipuli, inkivääri, curry ja kurkuma. Lämmitä sekoittaen puoli minuuttia, jotta maut vapautuvat. Naputtele sitruunaruohoa kevyesti veitsen kahvalla ja leikkaa se suuriksi paloiksi. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, kookosmaito, tamari ja kookossokeri. Anna kiehua hiljalleen pienellä lämmöllä. Leikkaa kesäkurpitsa halki ja poista siemenet. Laikkaa kesäkurpitsapuolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja tofu suuriksi kuutioiksi. Lisää kattilaan ja keitä muutama minuutti.
Jaa nuudelit neljän kulhon pohjalle. (Jos käytät ohuita riisinuudeleita kuuma keitto kypsyttää ohuet nuudelit. Jos käytät muita nuudeleita keitä nuudelit kypsiksi ennen kulhoihin jakoa.) Kaada keitto nuudelien päälle ja varmista, että jokaiseen kulhoon tulee tofua ja kesäkurpitsaa. Viimeistele tuoreella korianterilla, hienonnetulla chilillä, ripauksella limettiä ja muutamalla seesaminsiemenellä.

Samankaltaisia reseptejä