Brussels & Beets Pizza

Huvudrätt
>60 min
Annokset: 4
Oletko jo kokeillut ruusukaalilla, oliiveilla ja pestolla täytettyä lehtikaalipizzaa? Vihreää herkkua Urtekramilta. Herkullisten kasvisten yhdistelmä täydellisellä gluteenittomalla pohjalla kruunataan pestolla ja oliiveilla. Tähän pizzaan taatusti rakastuu!
Of

Ainesosat

TÄYTE
250 g tuoretta ruusukaalia
4 rkl Urtekram pestoa ja vähän lisää valmiin pizzan päälle
2 keskikokoista keitettyä punajuurta
4 dl lehtikaalia
18 kivetöntä vihreää oliivia
Urtekram Oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria
3–4 rkl pinjansiemeniä
PIZZAPOHJA
225 g gluteenitonta jauhoseosta
20 g Urtekram mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl ksantaanikumia
1 1/2 tl kuivahiivaa
1 1/2 tl Urtekram vaahterasiirappia
1 1/4 dl vettä
1 dl mantelimaitoa
2 tl Urtekram oliiviöljyä (taikinaan)
2 rkl Urtakram oliiviöljyä (uunipellille)

Ohjeet

Lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen (tavallinen uuni 220 asteeseen)

Täyte

Peitä uunipelti leivinpaperilla, huuhtele ja puhdista ruusukaalit ja leikkaa ne puoliksi. Lohko tai paloittele punajuuret.
Lado ruusukaalit ja punajuuret uunipellille ja kaada niiden päälle oliiviöljyä. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmeitä ja kasvikset ovat saaneet kauniin värin.
Huuhtele ja hienonna lehtikaali ja kuullota se tilkassa oliiviöljyä. Siirrä sivuun.

Pizzapohja

Sekoita kaikki kuivat aineet kuivahiivaa lukuun ottamatta kulhossa.

Lämmitä vesi ja mantelimaito 37 °Ceen ja sekoita joukkoon vaahterasiirappi, oliiviöljy ja kuivahiiva.

Lisää joukkoon 2 1/2 dl kuivista aineista ja sekoita.
Anna seoksen kohota kulhossa noin 30 minuuttia, kunnes se on kuplivaa ja kuohkeaa.
Sekoita joukkoon loput kuivat aineet ja vaivaa taikinaa huolellisesti mielellään koneessa noin 5 minuutin ajan, kunnes taikina on paksua ja sitkeää. Anna taikinan kohota vielä 30–60 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa ja palautuu muotoonsa kevyesti painettaessa.

Lämmitä uuni 220 °Ceen ja peitä uunipelti leivinpaperilla.

Kaada noin 1 rkl oliiviöljyä leivinpaperin keskelle ja kostuta sormet öljyllä.
Kaada taikina leivinpaperin keskellä olevan öljyn päälle ja painele taikinasta käsin suorakulman muotoinen levy (noin 20 x 30 cm).
Anna taikinan levätä peittämättä noin 15 minuutin ajan.
Paista pohjaa noin 8 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Levitä pohjalle pesto, pehmeät kasvikset ja oliivit.
Paista pizzaa vielä 5–8 minuuttia. Varmista, että se ei pääse palamaan.
Levitä päälle pestoa ja pinjansiemeniä. Leikkaa pizza paloiksi ja syö lämpimänä.