Vegaaniset kookospiparkakut

Annokset:

Ainesosat

200 g Urtekram Luomu Kookossokeria
250 g Urtekram Luomu Kookosöljyä
200 g Urtekram Luomu Kookossiirappia
2 tl. ruokasoodaa
1 rkl. vettä
500 g vehnäjauhoja
11 g Urtekram Luomu Aito Kanelia
4 g Urtekram Luomu Inkivääriä
2 g Urtekram Luomu Jauhettua mustapipppuria
2 g Urtekram Luomu Jauhettua kardemummaa
2 g suolaa
1 Luomu appelsiinin kuori raasteena

Ohjeet

Sulata keskikokoisessa kattilassa kookosöljy, -sokeri ja -siirappi miedolla lämmöllä. Ota seos pois levyltä, kun öljy sulanut ja massa notkeaa. Sekoita ruokasooda veteen ja kaada se öljy-sokeri-seokseen. (Huomaa että taikina turpoaa soodan ansiosta, joten varaa reilumman kokoinen kattila jo alussa.)
Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita sillä välin kaikki loput ainekset keskenään erillisessä kulhossa. Kaada jäähtynyt öljy-sokeriseos jauhoseokseen ja sekoita massa tasaiseksi taikinaksi.
Muotoile seoksesta kapea, pitkulan muotoinen taikinapötkö ja kääri se muovikelmuun. Anna taikinan tekeytyä ainakin 5 h, mieluiten yön yli.
Nosta piparkakkutaikina ajoissa huoneenlämpöön ennen leivontaa, sillä kookosöljy kovettaa taikinan kovaksi. (Voit varovasti pehmentää taikinaa mikrossa miedolla teholla.) Kaulitse taikinaa jauhojen kanssa ohueksi levyksi ja painele piparkakkumuoteilla kuvioita.
Paista piparkakkuja 200 c˚ uunissa noin 6-8 minuuttia. Piparkakut palavat nopeasti, joten seuraa tarkasti paistumista.
Ennen mahdollista koristelua anna pipareiden jäähtyä täysin.

Liittyvät tuotteet

Samankaltaisia reseptejä