Punajuuri-lehtikaalipiirakka

Pääruoka
>60 min
Annokset: 8
Juhlava, herkullinen gluteeniton piiras sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Se saa makeutta punajuuresta ja hunajasta ja rapeutta saksanpähkinöistä.

Ainesosat

Piirakkapohja
2,5 dl Urtekram kaurahiutaleita
1 dl riisijauhoa
1 dl Urtekram mantelijauhoa
2 rkl perunajauhoa
110 g voita tai Urtekram kookosöljyä
1/2 tl suolaa
Täyte
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
2 rkl Urtekram kookosöljyä
2 lehtikaalin vartta
3 punajuurta
1rkl etikkaa
4 munaa
1 tl silputtua tuoretta timjamia
1,5 dl kauramaitoa
1/2 tl merisuolaa ja pippuria
100 g vuohenjuustoa
10 Urtekram saksanpähkinää
Urtekram hunajaa

Ohjeet

Tee ensin piirakkapohja.
Mittaa kaurahiutaleet ja jauhot tehosekoittimeen ja sekoita.
Paloittele voi ja lisää se tai kookosöljy sekä suola tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes seos on lähes koossa pysyvää taikinaa.
Lisää 1 rkl kylmää vettä ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Lisää vettä tarpeen mukaan.
Pyöritä taikina palloksi ja laita se muovipussissa jääkaappiin 30 minuutiksi.
Valmista sillä välin täyte.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Lämmitä pannua liedellä miedolla lämmöllä / keskilämmöllä.
Silppua sipuli ja valkosipuli.
Laita pannulle puolet öljystä ja silputuista sipuleista ja paista muutama minuutti.
Silppua lehtikaali, lisää se pannulle ja paista muutama minuutti, kunnes se pehmenee.
Kaada seos kulhoon.
Laita pannulle loppu öljy, loput silputut sipulit sekä timjami.
Kuori punajuuret, paloittele ne suurehkoiksi kuutioiksi ja lisää pannulle etikan kanssa.
Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes punajuuret pehmenevät hieman ja neste haihtuu.
Kaulitse taikina litteäksi (noin puoleen paksuuteen) ja siirrä se piirakkavuokaan. Muotoile taikina vuokaan käsin. Se saa nousta myös hieman vuoan reunojen yli. Paista pohjaa uunissa 7–8 minuuttia, kunnes pinta on kullankeltainen.
Vatkaa sillä välin kulhossa sekaisin munat, kauramaito, suola ja pippuri ja lisää lehtikaali-sipuliseos.
Levitä punajuuriseos tasaisesti piirakkapohjalle, kaada muna-lehtikaaliseos päälle ja lisää päälle vuohenjuusto samansuuruisina paloina.
Rouhi saksanpähkinät ja ripottele pinnalle. Laske uunin lämpötila 170 asteeseen ja paista piirakkaa uunissa 25–30 minuuttia.
Valuta valmiin piirakan päälle hieman hunajaa.

Samankaltaisia reseptejä