Marjaisia suklaatryffeleitä ja suolaista maapähkinäkaramellia

Välipalat
>60 min
Annokset: 16
Suklaa, maapähkinävoi, taatelit, suola ja happamat marjat – esimerkiksi vadelmat – ovat täydellinen makuyhdistelmä. Täysin vegaaninen ja hitusen terveellisempi vaihtoehto makeannälkään! Reseptin voit valmistaa myös Urtekramin aurinkokuivatuista luomu taateleista. Ennen aloitusta kiehauta vesi ja kaada se kuivattujen taateleiden päälle ja anna taateleiden pehmetä lämpimässä vedessä noin 30 min. Kaada vesi pois ja valmista kuin käyttäisit tuoreita taateleita.

Ainesosat

Suklaapohja
3 dl Urtekram kaurahiutaleita
3/4 kkp kaakaota
1 veitsenkärjellinen hiutalesuolaa
16 tuoretta kivetöntä taatelia
1/2 kkp Urtekram kookosöljyä
Taatelimakeiset
10 tuoretta kivetöntä taatelia
1 dl Urtekram maapähkinävoita
3 rkl Urtekram kookoshiutaleita
1 veitsenkärjellinen hiutalesuolaa
Kuorrute
100 g tummaa suklaata
Pakastekuivattuja marjoja tai marjajauhetta (esim. vadelmaa)
Hiutalesuolaa

Ohjeet

Sekoita pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaavi massa pitkulaiseen uunivuokaan.
Sekoita taatelit, maapähkinävoi, kookoshiutaleet ja hiutalesuola tehosekoittimessa tasaiseksi, kermaiseksi karamelliseokseksi. Levitä karamelliseos suklaapohjan päälle. Laita vuoka pakastimeen vähintään 2 tunniksi. Ota vuoka pakastimesta ja leikkaa makeinen pieniksi suupaloiksi.
Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Valuta suklaata suupalojen päälle ja koristele hiutalesuolalla ja marjoilla. Säilytä pakastimessa tai jääkaapissa ja tarjoile kylmänä!

Samankaltaisia reseptejä