Urtekram on Midsona Finland Oy:lle kuuluva tuotemerkki, joka kuuluu Midsona-konserniin. Midsona omistaa useita terveys- ja hyvinvointiyrityksiä Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

Sustainable Brand Index valitsi Urtekramin Tanskan vastuullisimmaksi brändiksi 2017, ja vuosi sen jälkeen tulimme hienosti toiselle sijalle.

Tuotantomme sijaitsee luonnonkauniissa Mariagerissa Tanskan Jyllannissa, jossa valmistamme luomuelintarvikkeet ja luomusertifioidut ihon- ja hiustenhoitotuotteemme.

Urtekram perustettiin Kööpenhaminassa vuonna 1972. Nykyään tuotteitamme myydään Skandinaviassa, koko EU:n alueella, Venäjällä, Lähi-idässä, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. 

Urtekramin on omistanut vuodesta 2015 lähtien Midsona AB. 

Nettle about us.jpg

Meidän tarinamme

Meillä on pitkä historia intohimosta luomua kohtaan! 

Urtekram perustettiin jo vuonna 1972 aikana, jolloin pioneerihenki, yhteenkuuluvuuden tunne ja ympäristötietoisuus alkoivat nostaa päätään.

Olemme saaneet kulkea upean matkan ekologisuuden tiellä ja edenneet tähän päivään mennessä jo pitkälle pienestä rohdospuodista Kööpenhaminan keskustassa. 

close-up-coffee-bean-crops-1459339.jpg

Ekologisuus ja vastuullisuus

Saatat olla jo tietoinen siitä, että ekologisuus on Urtekramille sydämen asia. Mutta tiesitkö, että teemme jatkuvasti töitä paremman ja kestävämmän maailman eteen? Tämä koskee koko tuotantoketjuamme, yksittäisestä maanviljelijästä pakkausmateriaaleihin ja tuotteiden kuljetukseen asti.

 Olemme allekirjoittaneet sekä Plastic Initiative - että Transport Initiative - sopimuksen ja vuoden 2019 aikana siirrymme käyttämään kasvipohjaisia pakkauksia iho- ja hiustenhoitotuotteissamme.

våraodlare-450x450.jpg

Maanviljelijämme

Vuonna 1980 kävimme Turkissa keskustelemassa luomumaanviljelystä paikallisten maanviljelijöiden kanssa. Teimme heille ehdotuksen: jos lopetatte viljelykasvinne suihkimisen myrkyillä ja sen sijaan valitsette luomuviljelyn, ostamme teiltä tuotteemme. Meille oli erityisen tärkeää, että kuivahedelmiemme viljelijät halusivat jättää myrkyllisten suihkeiden käytön.

Olemme mielissämme siitä, että turkkilaiset maanviljelijät hyväksyivät haasteemme. Tänä päivänä saamme heiltä hedelmämme ja monet muut tuotteemme, jotka kasvatetaan käyttäen hellävaraisia, luomu metodeja.