Urtekramin matka

Urtekram aloitti toimintansa jo vuonna 1972 aikana, jolloin pioneerihenki, yhteenkuuluvuuden tunne ja ympäristötietoisuus alkoivat nostaa päätään. Ekologisuus oli vasta lapsenkengissään ja idealistinen sydämenasia pienelle vähemmistölle. Urtekramin perustajille tuo aika merkitsi kuitenkin alkua matkalle, joka tekisi koko Tanskasta – ja Skandinaviasta – paljon vihreämmän ja tietoisemman.


Visionäärit aloittivat matkansa pienestä luontaistuotekaupasta Kööpenhaminan keskustassa. Siellä he myivät monenlaisia tuotteita, joiden ydinajatuksena oli luonnollinen, yksinkertainen ja puhdas elämäntapa. Yrittäjähenki valtasi heidät nopeasti, ja pian perustettiin Urtekram-yritys. 1970- ja 1980-luvun aikana Urtekramin tunnettuus levisi hitaasti mutta varmasti varhaisten luomuintoilijoiden pienen piirin ulkopuolelle.

1990-luvulla ekologisuus lähti nousuun

1990-luvun alussa ekologisuus lähti nousuun, erityisesti Tanskan suurissa kaupungeissa. Urtekram oli mukana ensimmäisten joukossa, kun Coop päätti tosissaan sisällyttää luomun perusvalikoimaan. Nykyään tuotteitamme myydään käytännössä kaikissa marketeissa ja luontaistuotekaupoissa. Teemme jatkuvasti työtä vähentääksemme ympäristövaikutustamme kaikissa vaiheissa, aina tuotannosta ja kuljetuksesta pakkauksiin ja raaka-aineisiin.


Pioneerihenki vaikuttaa edelleen kaikessa, mitä teemme. Olemme aina taistelleet kestävän maailman ja asenteisiimme sopivien tuotteiden puolesta. Sillä tiellä jatkamme edelleen. Vaikka toimintamme on nykyään paljon laajamittaisempaa kuin aloittaessamme vuonna 1972, ovat sama innovatiivisuus, omistautuminen ja intohimo yhä tallella.

Urtekram-historia

Pieni rohdospuoti Kööpenhaminassa

Kuvassa näkyy pieni putiikki, jonka Urtekramin perustajat avasivat. Nykyään tällainen putiikki tunnettaisiin paikallisena luontaistuotekauppana. Siihen aikaan oli kyse täysin uudenlaisesta ajan hengestä, johon kuului ekologisuudelle omistautuminen, puhtaat raaka-aineet ja kestävyys.