Gluteeniton Foccacialeipä

Leivonta
>60 min
Annokset: 16
Jauhoseoksella leivot maistuvaa rosmariinilla maustettua focacciaa.

Ainesosat

1 Urtekramin gluteeniton Focaccia-leipä jauhoseos
10 g tuorehiivaa
600 g kädenlämpöistä vettä
Oliiviöljyä
Kivettömiä oliiveja

Ohjeet

Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Kaada vesi suureen kulhoon.
Liuota hiiva veteen ja sekoita vispilällä.
Lisää jauhoseos ja sekoita, kunnes taikina on tasaisen puuromaista.

Kaada taikina heti pellille ja painele se tasaiseksi, n. 2 cmn paksuiseksi levyksi.

Peitä pelti kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan pariksi tunniksi.
Kun taikina on kohonnut hyvin, painele taikinaan sormella kuoppia ja laita niihin oliiveja.
Jos taikina tarttuu sormeen, voit kastaa sormen oliiviöljyyn.
Pirskota lopuksi koko leivän päälle oliiviiöljyä.
Ripottele pinnalle halutessasi hieman sormisuolaa.
Paista leipää n. 220 asteessa n. 20 minuuttia kunes sen pinta on kauniin kullanruskea.
Koristele valmis leipä tuoreella rosmariinilla.

Samankaltaisia reseptejä