Top-&-bottom Sticky Choc-Pecan Cinnamon Scrolls

Baking
>60 min
Annokset: 12
Kuohkeaa, pähkinäistä, suklaista ja herkullisen tahmeaa. Leivo ja nauti yhdessä rakkaidesi kanssa!
Of

Ainesosat

TAIKINA
1/2 pakettia (7 g) makeaan taikinaan tarkoitettua kuivahiivaa
180 ml haaleaa vettä
180 ml kasvipohjaista maitojuomaa
4 rkl (35 g) kookossokeria
3 rkl sulatettua kookosöljyä
1 tl suolaa
515 g vehnäjauhoja
VOITÄYTE
4 rkl (35 g) vegaanista margariinia
4 rkl (35 g) kookossokeria
2 tl kanelijauhetta
5 palaa (50 g) tummaa suklaata rouhittuna
KARAMELLISOITU PEKAANIPÄHKINÄPOHJA
4 rkl (35 g) kookossokeria
120 ml soija- tai kaurakermaa
240 ml (100 g) rouhittua pekaanipähkinää
KANELIKUORRUTE
180 ml luomutomusokeria
1/2 rkl kiehuvaa vettä
1 1/4 rkl arrowjuurijauhoa
1/2 rkl kasvipohjaista maitojuomaa (1 tl lisää tarvittaessa)
SUKLAAKUORRUTE
40 g sulatettua tummaa suklaata
1 tl sulatettua kookosöljyä

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen yleiskoneen/monitoimikoneen suuressa kulhossa. Lisää kasvipohjainen maitojuoma, kookossokeri, suola ja 165 g jauhoja. Käytä yleiskoneen taikinakoukkua ja vaivaa taikinaa keskinopeudella 3 minuuttia tai kunnes taikina tasaista (voit myös käyttää monitoimikonetta sekoitusterällä). Lisää loput jauhoista (350 g), jotta saat pehmeän taikinan. Vaivaa taikinaa koneella, kunnes se on kimmoisaa ja tasaista.
Irrota kulho koneesta ja muotoile taikinasta käsin pyöreä pallo. Nosta taikina takaisin kulhoon ja peitä kulho keittiöliinalla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (noin 1 h).
Vaivaa taikinaa niin, että hiilidioksidi poistuu. Nosta taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 45 x 30 cm).
Sekoita voitäytettä varten margariini, 4 rkl kookossokeria ja kaneli. Levitä täyte taikinalevylle mutta jätä 1 cm reunoilta täyttämättä. Ripottele päälle suklaarouhetta.
Kääri taikina rullaksi pituussuunnassa. Sulje rulla kunnolla puristelemalla taikinaa. Leikkaa sitten rullasta 12 saman kokoista viipaletta kostealla veitsellä.
Sekoita loppu kookossokeri kermaan. Kaada seos öljyttyyn vuokaan, jonka koko on noin 33 x 23 cm ja syvyys noin 5 cm. Kaada pekaanipähkinät vuoan pohjalle. Lado taikinarullat leikattu puoli alaspäin pekaanipähkinöiden päälle. Peitä keittiöliinalla ja anna pullien kohota kaksinkertaisiksi (noin 1 h).
Paista uunissa 180 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pullat ovat keskeltä kypsiä ja kullanruskeita.
Valmista kuorrutteet sekoittamalla kummankin kuorrutteen ainekset yhteen omissa kulhossaan. Anna pullien jäähtyä minuutin verran ennen kuin käännät vuoan ylösalaisin ja kumoat pullat tarjoiluvadille. Käännä pullat uudelleen ja kaada niiden päälle ensin kanelikuorrutetta ja sitten suklaakuorrutetta.