Grillattuja portobellosieniä ja kermaista kikhernetahnaa

Pääruoka
60 min
Annokset: 4
Grillattuja misomarinoituja portobellosieniä, kermaista kikhernetahnaa, paahdettuja kikherneitä ja kuivattua oreganoa

Ainesosat

4 suurta portobellosientä
Urtekram oliiviöljyä
Urtekram oreganoa
tuoreita yrttejä (esim. kirveliä, basilikaa ja vesikrassia)

Kermainen kikhernetahna

2 rkl Urtekram oliiviöljyä
2 rkl hienonnettua salottisipulia
1 rkl hienonnettua valkosipulia
1 dl vegaanista kermaa
2 rkl punaviinietikkaa
300 g keitettyjä Urtekram kikherneitä
sormisuolaa ja mustapippuria

Misomarinadi

4 rkl neutraalia öljyä
2 rkl tummaa misotahnaa
2 rkl Urtekram Tamari-soijaa
½ sitruunan mehu
1 rkl ruokosokeria
1 valkosipulinkynsi

Paahdetut kikherneet

100 g keitettyjä Urtekram kikherneitä
1 rkl Urtekram oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria

Ohjeet

Sekoita kaikki marinadin ainekset sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Puhdista sienet ja leikkaa ne 5 millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille ja sivele pintaan marinadia. Käännä viipaleet ja sivele marinadia myös toiselle puolelle.
Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä kattilassa kohtalaisella lämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pehmeiksi. Älä ruskista. Lisää viinietikka ja kerma ja sekoita muutaman kerran. Lisää kikherneet. Sekoita sen verran, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla. Laske lämpöä ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Sekoita sileäksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirry valmistamaan paahdettuja kikherneitä. Kaada 100 g kikherneitä talouspaperille, jotta ne kuivuvat hieman. Siirrä ne sitten kulhoon ja lisää öljy, suola ja pippuri. Paahda kikherneet joko siivilässä hiilloksella tai levitä herneet tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille ja paahda niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Sytytä grilli ja odota, että hiillos muuttuu tasaiseksi. Grillaa sienet ritilällä, käännä ne ja sivele pintaan lisää marinadia. Sienet ovat valmiit, kun niissä on kaunis kullanruskea pinta.

Samankaltaisia reseptejä