Huolehdimme pakkauksista

Kauneudenhoitotuotteemme on pakattu lasi-, metalli- ja muovipakkauksiin. Vuoden 2019 aikana vaihdamme nykyiset muovipakkauksemme pulloihin ja tuubeihin, jotka on valmistettu sokeriruokomuovista. Se merkitsee sitä, että yli 85 % valikoimastamme valmistetaan sokeriruo’osta jo vuoden 2019 aikana. Uudet muovipullot ja tuubit valmistetaan polyeteenistä (PE), ja ne ovat yhtä korkealaatuisia kuin nykyiset.

Olemme päättäneet aloittaa ekomatkamme uusiutuvista raaka-aineista valmistetun muovin kanssa  

Sokeriruo’on käytön etuna on, että se on uusiutuva raaka-aine, joka poistaa hiilidioksidia ilmakehästä. Sadonkorjuun jälkeen sokeriruo’osta puristetaan mehu pois. Lopputuotteesta eli jäljelle jäävästä osasta valmistetaan alkoholia, joka on lähtökohta kasvipohjaisen muovin valmistuksessa. Näin käytämme uusiutuvaa luonnonvaraa, joka tulee käyttöön samalla lopputuotteena. Jokaista sokeriruokotonnia kohden sitoutuu kaksi tonnia hiilidioksidia ilmakehästä. 

Kaikki Urtekramin käyttämä kartonki ja paperi on FSC-sertifioitua. FSC on lyhenne sanoista ”Forest Stewardship Council”. Se takaa, että kartonki ja paperi ovat peräisin kestävästä metsätaloudesta ja että kaikki metsässä työskentelevät saavat koulutusta, suojavarusteet ja oikeudenmukaisen palkan.

70-plantebaseret_ENG.jpg

Sukkerrør-rs.jpg

50-plantebaseret_ENG.jpg

Mitä tehdä pakkaukselle käytön jälkeen?

Auttaaksemme sinua kierrättämään tyhjän pakkauksen kestävällä tavalla olemme laatineet seuraavan ohjeistuksen, jonka tavoitteena on tehdä lajittelusta helpompaa ottaen huomioon paikalliset edellytykset.

Ohjeet kierrättämiseen

Tyhjän pakkauksen kierrättämisen lähtökohtana on pakkauksessa oleva kierrätysmerkki, josta näkee, mistä materiaalista pakkaus on valmistettu. Jos kierrätysmerkki puuttuu, katso tarkemmat ohjeet etiketistä. Yleiskatsauksella näet kierrätysmerkit, jotka ovat tällä hetkellä Urtekramin pakkauksissa.

Kun pakkaus on tyhjä, suosittelemme sen huuhtelemista vedellä tuotejäämien poistamiseksi. Urtekramin pumppu- ja suihkepullot on koottu osakomponenteista, minkä vuoksi ne lajitellaan sekajätteeseen. Puhdistuksen jälkeen muovikorkit ja -kannet voidaan lajitella muovijätteeseen. 

Kierrätysmerkki 

Materiaali

Voidaan kierrättää

01-PET.png

MUOVI. PET on lyhenne polyeteenitereftalaatista, joka on läpinäkyvä muovilaatu. Sitä käytetään usein pakkauksiin

Kyllä

02-PE-HD.png

MUOVI. PE-HD on lyhenne suuritiheyksisestä polyeteenistä. Se on läpinäkymätön, kova tai puolijoustava muovilaatu

Kyllä

04-PE-LD.png

MUOVI. PE-LD on lyhenne pienitiheyksisestä polyeteenistä. Tämä muovilaatu on pehmeämpi kuin PE-HD ja se on osittain läpinäkyvä

Kyllä

05-PP.png

MUOVI. PP on lyhenne polypropeenista. Se on kova, mutta joustava muovilaatu.

Kyllä

07-O.png

MUU. O tulee sanoista Other Packaging, joka käsittää mm. polyeteenin ja -propeenin kaltaiset monikerroksiset materiaalit. (Koetamme löytää sille vaihtoehdon).

Ei

40-FE.png

METALLI. Symboli tarkoittaa, että materiaali on valmistettu teräksestä. 

Kyllä

41-ALU.png

METALLI. Symboli tarkoittaa, että materiaali on valmistettu alumiinista.

Kyllä

70-GL.png

LASI. Väritön lasi. 

Kyllä

71-GL.png

LASI. Vihreä lasi. 

Kyllä

72-GL.png

LASI. Ruskea lasi.

Kyllä