Nopea falafelpita zhougin ja punajuurihummuksen kera

Huvudrätt
30 min
Annokset: 4
Falafel pitaleivässä on varsinainen klassikkoruoka. Tässä sen seurana tarjoillaan punajuurihummusta ja ihastuttavaa vihreää korianterikastiketta nimeltä zhoug, joka saa makunystyrät riemuitsemaan. Kiireinen kokki voi ostaa pitaleivän ja hummuksen valmiina ja valmistaa vain yrttikastikkeen itse.

Ainesosat

1 pk URTEKRAM falafelpyöryköitä
200 g hummusta (valmista tai itse tehtyä alla olevan ohjeen mukaan)
1 keitetty punajuuri
Helppo hummus
1 prk Urtekram kikherneitä
4 rkl Urtekram tahinia
4 rkl lämmintä vettä
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 tl Urtekram juustokuminaa
½ tl Urtekram korianteria
Suolaa, pippuria
Zhoug
1 reilu kourallinen korianteria
1 pieni kourallinen persiljaa
1–2 isoa valkosipulinkynttä
Veitsenkärjellinen Urtekram jauhettua kardemummaa
1/4 tl Urtekram juustokuminaa
1 vihreä chili tai 1 rkl jalapenohilloketta
4 rkl Urtekram oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
Suolaa
4 pitaleipää
1 salaatti
1/2 kurkku viipaleina
100 g kirsikkatomaatteja pilkottuina
Oliiviöljyä
Suolaa
Punasipulihilloketta
Jogurttia tai kasvipohjaista jogurttia
Zatar siemeniä

Ohjeet

Nopea Hummus valuta kikherneet ja kokoa kaikki ainekset (paisti vesi) tehosekoittimeen. Lisää vettä 2-4 rkl sen mukaan kuinka paksusta hummuksesta pidät.

Lämmitä uuni 200 °Cseen kiertoilmalla ja paista falafelpyöryköitä uunipellillä 20 minuuttia.
Laita hummus ja punajuuri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Valmista zhoug laittamalla yrtit tehosekoittimeen ja silppuamalla ne karkeaksi seokseksi.
Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi vihreäksi kastikkeeksi.
Mausta suolalla.
Sekoita tomaatit, kurkku, öljy ja suola kulhossa.

Kokoa annokset halkaise pitaleipä ja levitä hummusta leivän sisään. Lisää salaatti, puolitetut falafelpyörykät sekä loput täytteet.

Viimeistele zhougilla ja jogurtilla, ja ripottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä.

Samankaltaisia reseptejä