Gluteenittomat Kaurasämpylät

Baking
>60 min
Annokset: 8
Herkulliset ja gluteenittomat kaurasämpylät. Sopivat niin aamiaiselle, välipalalle kuin evääksi.

Ainesosat

1 Urtekram Gluteeniton kaurasämpylä jauhoseos
6 g tuorehiivaa (gluteenitonta)
650 g kädenlämpöistä vettä
Gluteenittomia kaurahiutaleita
Öljyä

Ohjeet

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja muut mausteet.
Kaada jauhoseos kulhoon.
Sekoita kädenlämpöinen neste jauhoseoksen joukkoon.
Sekoita kunnes taikina on tasaisen puuromaista.
Kaada taikina heti vuokaan kohoamaan ja anna sen kohota vähintään pari
tuntia ennen paistoa.
Laita uuni lämpeämään noin 220 asteeseen ja ota taikina jääkaapista. Nosta taikina muotista kelmun avulla.
Leikkaa taikina 8 osaan ja laita varovasti pellille leivinpaperille. Paista noin. 20 minuuttia.
Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Nauti!