Gluteenittomat Chiansiemensämpylät

Baking
>60 min
Annokset: 8
Herkulliset ja gluteenittomat chiansiemensämpylät. Sopivat niin aamiaiselle, välipalalle kuin evääksi.

Ainesosat

1 Urtekram Gluteeniton smpyläjauhoseos chiansiemenillä
6 g tuorehiivaa (gluteenitonta)
650 g kädenlämpöistä vettä
Öljyä
Chiansiemeniä

Ohjeet

Käytä vuokaa, jonka mitat ovat n. 14 x 20 cm, vähintään 6 cm korkea. n. 1,8 L.
Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja muut mausteet.
Kaada jauhoseos kulhoon.
Sekoita kädenlämpöinen neste jauhoseoksen joukkoon.
Sekoita kunnes taikina on tasaisen puuromaista.
Kaada taikina heti vuokaan ja ripottele halutessasi päälle chiansiemeniä. Anna taikinan kohota vähintään pari tuntia ennen paistoa.
Laita kohonnut taikina vielä jääkaapiin vähintään 2 tunniksi tai mielellään yön yli.
Laita uuni lämpeämään noin 220 asteeseen ja ota taikina jääkaapista. Nosta taikina muotista kelmun avulla.
Leikkaa taikina 8 osaan ja laita varovasti pellille leivinpaperille. Paista noin. 20 minuuttia.
Anna jäähtyä noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Nauti!