Gluteeniton Focaccia-leipä

Baking
>60 min
Annokset: 16

Ainesosat

1 Urtekram Gluteeniton Focaccia-leipä jauhoseos
10 g tuorehiivaa (gluteenitonta)
600 g kädenlämpöistä vettä
Kivettömiä oliiveja
Oliiviöljyä

Ohjeet

Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Kaada vesi suureen kulhoon .
Liuota hiiva veteen ja sekoita vispilällä.
Lisää jauhoseos ja sekoita, kunnes taikina on tasaisen puuromaista.

Kaada taikina heti pellille ja painele se tasaiseksi, n. 2cmn paksuiseksi levyksi.

Peitä pelti kelmulla ja jätä huoneenlämpöön kohoamaan pariksi tunniksi. Kun taikina on kohonnut hyvin, painele taikinaan sormella kuoppia ja laita niihin oliiveja.
Jos taikina tarttuu sormeen, voit kastaa sormen oliiviöljyyn.
Pirskota lopuksi koko livän päälle oliiviöljyä.
Ripottele pinnalle halutessasi hieman sormisuolaa.
Paista leipää n. 220 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea.
Koristele valmis leipä halutessasi tuoreella rosmariinilla.