Hampurilaissämpylät, joissa kvinoajauhoja

Baking
Annokset: 12

Ainesosat

5,5 dl kädenlämpöistä vettä
2 dl piimää
25 g hiivaa
650–700 g sihdattuja spelttijauhoja
300 g kvinoajauhoja
2 rkl oliiviöljyä
3 tl hienoa merisuolaa
2 porkkanaa raastettuna
4 rkl seesaminsiemeniä
1 kananmuna (voiteluun)

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää piimä, suola, öljy ja porkkanaraaste. Lisää speltti- ja kvinoajauhot, ja alusta taikina huolellisesti tasaiseksi ja notkeaksi. Taikina saa olla hieman tahmeaa mutta kuitenkin helposti käsiteltävää.
Laita taikina kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota 60 minuuttia huoneenlämmössä.
Alusta kohonnut taikina ja jaa se 12 yhtä suureen osaan. Älä käytä liikaa jauhoja leivontavaiheessa, jotta taikinasta ei tule liian kuivaa. Muotoile palaset sämpylöiksi ja anna niiden kohota liinalla peitettynä 10 minuuttia. Kauli/painele kohonneet sämpylät litteiksi niin, että niiden paksuus on n. 1,5–2 cm ja halkaisija n. 10 cm. Laita sämpylät pellille ja anna niiden kohota vielä liinalla peitettynä 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilma).
Voitele kohonneet sämpylät kananmunalla ja ripottele niiden pinnalle seesaminsiemeniä. Paista sämpylöitä n. 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä, halkaise kahtia ja täytä lempitäytteilläsi.

Samankaltaisia reseptejä